Saturday 15 December 2012

Werkgevers en werknemers, werk samen aan veiligheid met Burgernet Alkmaar!

U kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid in uw wijk of dorp door u aan te melden voor Burgernet.
Een belangrijke taak van de gemeente is zorgen voor een veilige woon- en leefomgeving. Samen met onder anderen de politie werken we daaraan. En daarbij is uw hulp onmisbaar.

Meer oren en ogen

Iedereen die zich aanmeldt bij Burgernet krijgt een berichtje wanneer er in zijn/haar directe omgeving sprake is van bijvoorbeeld een overval, een inbraak, of een vermist kind. In dit berichtje via de (mobiele) telefoon, of een SMS of mailtje, wordt u gevraagd uit te kijken naar een bepaald persoon of voertuig vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek.
Als de Burgernetactie ten einde is ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie. De achterliggende gedachte is: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen opsporen. Veiligheid is niet alleen een zaak van de politie en de gemeente, maar zeker ook van u zelf.

Meedoen?

Meedoen kan als u 16 jaar of ouder bent en u registreert. Burgernet is niet anoniem. Maar het kost u niets, terwijl u een waardevolle bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid van de eigen wijk kunt leveren. Op de website www.burgernet.nl is uitgebreide informatie en een filmpje over Burgernet te vinden.
View the original article here

No comments:

Post a Comment