Wednesday 26 December 2012

Forse stijging aantal meldingen van acquisitiefraude

DEN HAAG - Nederlandse verzekeraars vorig jaar 1466 meldingen van fraude in de Counter Fraude Verzekeringen. Dit betekent een stijging van 77 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, als een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars woensdag verklaard.

De fraude kantoor stuurt de rapporten tot de rechter, die een beter inzicht werd in de fraude. De officier van justitie kan, indien nodig, om te vervolgen de fraudeur te gaan.

De bestrijding van fraude komt voort uit afspraken uit 1998. Volgens het Verbond van Verzekeraars zien de industrie steeds meer het belang van een gezamenlijke aanpak van fraude. Dit verklaart de gestage toename van het aantal meldingen in de afgelopen jaren, van een paar honderd tot het niveau van 2003.


Vorig jaar, van de bijna 1.500 geregistreerde gevallen van fraude 86 procent gemakkelijk, 12 procent matig en 2 procent zwaar. De meeste meldingen deden zich voor in het vuur en motorische schade, die samen goed zijn voor bijna de helft van alle aanspraken.

Of polishouders nu frauderen, valt onder het convenant bevat geen nummers op. Ook, zoals geen bedragen genoemd. De vereniging maakt gebruik van een aantal jaren een schatting van ongeveer 500 miljoen euro als de grootte van alle valse claims.

Een opmerkelijke stijging deed zich in ziekte en in de reisindustrie. Op het gebied van de gezondheid was de teller 290 rapporten, tegen 115 in 2002. In de reisbranche is het aantal gestegen 145 tot 276.

View the original article here

No comments:

Post a Comment