Friday 21 December 2012

Startsein voor het nieuwe pinnen

"Nederland is klaar voor de nieuwe pin!" Met die woorden gaf minister van Financiën Jan Kees de Jager in Leidschendam lanceerde het 'nieuwe pinnen. In de loop van 2011 schakelen alle winkels naar de nieuwe vorm van pinnen, waarbij consumenten de betaalpas in plaats van het plaatsen van het. Dit maakt een einde aan het tijdperk van betalen met de magneetstrip.

De nieuwe pin maakt het mogelijk elektronische betalingen veiliger te maken. Met de komst van de chip 'skimming'-kopiëren van de gegevens - veel moeilijker. "Dit voorkomt fraude en dat is goed nieuws voor winkeliers, banken en consumenten. En bovendien is het ongemak van een haperende magneetstrip met de komst van de nieuwe pinnen tot het verleden", zegt Hunter.

Inmiddels heeft iedereen in Nederland heeft een debetkaart die geschikt is voor de nieuwe pinnen. Van alle 260.000 betaalautomaten in winkels is meer dan 90% en gewijzigd in de afgelopen maanden is de nieuwe pinnen met succes getest in winkelcentra in Amsterdam en Leidschendam. Begin 2012, de nieuwe pennen in Nederland - en de rest van Europa - een feit.

View the original article here

No comments:

Post a Comment