Thursday 20 December 2012

Alimentatie, mag het wat transparanter?

Introductie
In het huwelijk of geregistreerd partnerschap zorgt voor een wederzijdse onderhoudsplicht. Deze verplichting door te wandelen in scheiding.
Dat betekent dat je kunt verwachten van elke financiële steun indien u er geen in uw eigen ondersteuning zelf. Tenminste als je ex er voldoende inkomen voor.
Inrichting
U kunt samen te stellen of door middel van bemiddeling te onderhandelen en overeenstemming bereiken over de hoeveelheid en de duur van de alimentatie. Sommige erover eens dat alleen een paar jaar partneralimentatie wordt betaald, bijvoorbeeld, zolang de kinderen niet naar school gaan.
Anderen afstand doen van partneralimentatie om volledig los te maken van hun ex.
Het niet om zich te ontwikkelen overeenstemming te bereiken over de partneralimentatie, dan kunt u dit doen via advocaat naar de rechtbank.
Duur of beperking alimentatieHet is de bedoeling van de wetgever dat de onderhoudsverplichting op een gegeven moment eindigt. In alle eerlijkheid kan worden verwacht dat de alimentatie ontvanger zich voorbereidt op het einde alimentatie. Eventuele afspraken over vermindering van de onderhoudskosten is ook gekeken naar het vermogen van de schuldeiser.
Als u minder dan vijf jaar zijn getrouwd en geen kinderen neemt dan de alimentatie verplichting zolang de huwelijkse periode.
Bent u getrouwd geweest meer dan vijf jaar is dan de alimentatie verplichting duurt 12 jaar en dan stopt automatisch.
De aanhoudingsperiode wordt berekend vanaf de datum van inschrijving van de echtscheiding in de gemeente in de gemeentelijke administratie. Op verzoek van de schuldeiser, wordt de onderhoudstermijn worden verlengd door de rechtbank. Alleen uitzonderlijke gevallen waarin beëindiging is te drastisch.
Voor echtscheiding op 1 juli 1994, wordt de duur van de partneralimentatie beperkt tot 15 jaar. Maar de schuldenaar moet in de rechtbank een verzoek tot beëindiging van alimentatie in te dienen.

Hoogte alimentatie.
Voor de hoogte van de alimentie is enerzijds de behoeften van de schuldeiser van belang en het vermogen van de schuldenaar. Vaak laat mensen vaak leiden door Trema normen van de rechterlijke macht. Maar dan worden ze bekritiseerd.
Moeten
De behoefte van de ex-partner is gebaseerd op de situatie tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Voor de werkelijke behoefte kan een budget schets voor de nieuwe situatie. Hij vraagt ​​ook of de persoon die vraagt ​​om onderhoud echt niet in staat is om geheel of gedeeltelijk voor hun eigen inkomen bescherming.
Rekken
De capaciteit is afhankelijk van de nieuwe situatie van de schuldenaar. Afhankelijk van de hoogte van het inkomen is een berekening op basis van bruto of netto salaris.
Op de netto besteedbaar inkomen in mindering wordt gebracht:
- Sociale bijstand (single of samenwonend);
- Huisvestingskosten (minus eigen minimale huurprijs voor huursubsidie ​​limiet);
- Gezondheid verzekeringspremies;
- Andere, zoals de terugbetaling van schulden, het leven verzekeringspremies, enz.;
De rest wordt genoemd ruimte capaciteit. Van dit gebied beschikbaar voor partneralimentatie na aftrek van alimentatie. De belasting zal worden toegevoegd naar de alimentatie.
Wijziging alimentatie
Een verzoek om een ​​rechtbank te wijzigen voor alimentatie is alleen ontvankelijk indien er een relevante wijziging van omstandigheden. Voorwaarde is dat de verandering in de hoeveelheid onderhoud ten minste 10%.
Redenen voor alimentatie wijziging• Alimentatie Gerechtigde verwerft een inkomen
• Bij hertrouwen of samenwonen de verplichting tot partneralimentatie. Bij ontbinding van deze tweede relatie die niet opnieuw recht op onderhoud en er is geen reden om bij verandering van omstandigheden.
• Ingehouden Vrijwillige verlies van inkomen is reden voor een verlaging alimentatie
• Het frustreren de visitatie kan leiden tot vermindering / stopzetting partneralimenatie.
• kronkelige gedrag, etc. kan leiden tot vermindering / stopzetting partneralimenatie. (Voorbeeld alimentatie voor asociale ex)
Alimentatie en nieuwe partner
De komst van een nieuwe partner kan invloed hebben op de mogelijkheid van de debiteur. Heeft de nieuwe partner een inkomen dan in principe de lagere uitkering niveau voor samenwonende gebruikt. Verder wordt aangenomen dat het huis met de partner kan delen en worden gehalveerd. Zelfs als de nieuwe partner geen inkomen heeft, maar kan werken, de behuizing van de mannelijke helft. Door dit alles, de financiële draagkracht van de man hoger waardoor meer ruimte voor alimentatie.
Als duidelijk is dat de nieuwe partner in redelijkheid niet kan verwerven inkomen kan halveren woningaftrek wegen zijn achtergelaten.


Alimentatie Fraude
In principe kan een schuldeiser verplicht om inkomenssituatie te wijzigen door te geven. Bijvoorbeeld, als het gaat samen, werken of anderszins activa verwerft inkomen. Dit wordt vaak geheim gehouden.
De schuldenaar kan vervolgens detective. De ex-partner al enige tijd waargenomen. De vereiste bewijs, foto's en getuigenissen verzameld. Het rapport van een erkende instantie van toepassing op de rechter als wettig bewijsmiddel.
Is er voldoende bewijs is voor alimentatie fraude kan een brief aan de schuldeiser te sturen zijn. Het is verdeeld in bekend dat zijn inkomenspositie is veranderd en daarom vraagt ​​de partneralimentatie kracht verliest. En anders gang naar de rechter en noodzakelijk.
Als schuldeiser niet reageert of niet akkoord gaat, moet u nog steeds naar de rechter.

Inning partneralimentatie
Als uw partner de partner niet betaalt alimentatie, en je zal in overleg niet, dan moet je een advocaat.
Indien nodig. kan een deurwaarder als de alimentatie in een rechterlijke beslissing wordt opgenomen.
Tip: Houd altijd kopieën van uw bank de betaling alimentatie.
Alimentatie Verzekeringen
Veel gezinnen zijn afhankelijk van alimentatie, maar als de alimentatie betaler wordt arbeidsongeschikt of erger nog, sterft, dan is het gedaan met financiële bijdragen. Diverse verzekeraars bieden voordat men Alimentatie beleid.
View the original article here

No comments:

Post a Comment