Wednesday 26 December 2012

Nibud: Studenten lenen 365 euro per maand maar laten ook honderden euro’s per jaar liggen

Meer dan een derde van alle hogescholen en universiteiten studenten lenen momenteel DUO. Ze lenen een gemiddelde van 365 euro per maand en zal na vier jaar studie tot een schuld van 17.500 euro (exclusief rente). Bijna een vijfde van de studenten krijgen geen zorgtoeslag en 12% niet belast, waardoor ze het geld. Dat blijkt uit de 'Nibud-studenten onderzoek 2011-2012', onder 3000 hogescholen en universiteiten studenten, uitgevoerd door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting en mogelijk gemaakt door Platform gids in Financiën en de Nederlandse Vereniging van Banken.
Na 4 jaar studie gemiddeld 17.500 euro schuld
Een op de tien hogescholen en universiteiten studenten hebben in het verleden geleend DUO. 38% van de studenten heeft momenteel een lening met rente. Elke maand lenen ze gemiddeld 365 euro. Wanneer een student 4 jaar 365 euro leent, zijn schuld (exclusief rente) bedragen tenminste 17.500 euro. Nibud denkt dat dit de schuld alleen maar zal toenemen als de overheid zal haar bezuinigingsmaatregelen. De regering wil onder de noemer "Studeren is investeren 'een groter deel van de studie in opdracht van de studenten komt. Studenten ontsnappen is dan ook bijna onmogelijk om te lenen. Nibud benadrukt het belang van verantwoorde leningen, zodat studenten weten waar ze het invoeren van in lening en het geld gebruikt voor hun studie. Nu lenen 22% van de studenten moet leuk en ontspannen leven.Op het hoogtepunt van uw lening met de Student Loan Gids
Rente onbekende
Studenten weten weinig over de kredietvoorwaarden van DUO. De helft van de studenten niet weet dat je vanaf dag 1 rente gaat in op uw lening en ook de leerlingen weten niet hoe de rente is als je afgestudeerd bent. Toch meer dan twee derde zijn eigen leengedrag is volkomen terecht en maakt de helft van de studenten zijn niet druk of ze kunnen betalen van hun lening is. Nibud adviseert studenten om hun lening te bestuderen. Misschien is het niet nodig om zorgen te maken over hun student schuld, maar van Nibud Student Onderzoek toont aan dat veel studenten hun startsalaris onrealistisch hoge schatting. Dit laat hen toe om de aflossing van de bedrogen.
Meer dan 4.500 euro bankrekening
Hoewel veel studenten lenen, moeten ze ook besparingen. Nibud is blij om te zien dat 70% van de studenten te verdienen. Deze studenten besparen gemiddeld bijna 100 euro per maand. Een totaal van 4.522 euro gemiddeld op hun bankrekening. Bijna alle studenten (90%) vinden het belangrijk om te sparen. Ze willen wat geld bij de hand en als dat niet lukt, ze zorgen. Studenten aan DUO lenen, sparen minder vaak dan studenten die niet beschikken over de lening: 58% versus 80%. Nibud adviseert studenten die sparen en lenen hun student schuld zo snel mogelijk met hun buffer terug te betalen als ze eenmaal een baan hebben en verdere besparingen. Op deze manier vermijden ze een grote hoeveelheid van de rente op hun leningen voor studenten.
120.000 studenten laten geld liggen
Het merendeel van de studenten (82%) aangegeven zorgtoeslag (68 per maand) ontvangen. Helaas, er zijn bijna 120.000 studenten in het hoger onderwijs (18%) die niet weten of niet schelen uitkering ontvangen. Nibud vind het triest om te zien dat zo veel studenten het geld, vooral omdat ze vaak aan te hoeven lenen omdat ze niet kunnen rondkomen. Ook in de Belastingdienst blijft veel geld liggen. Gelukkig vult driekwart van de studenten in de belasting, maar meer dan 12% weet niet dat dit niet kan en niet terugkeert. Nibud hoopt dat studenten, met name in tijden van bezuinigingen achter hun geld om te gaan en te vragen wat ze verdienen.
Baten en lasten
Niet-ingezeten studenten hebben een totale gemiddelde van 915 euro per maand te besteden. Thuiswonend hebben te maken met minder (535 euro). Als studenten hebben een baan, ze verdienen een gemiddelde van 354 euro per maand. De kosten voor studenten zijn in totaal hoger zijn dan hun inkomen (603 voor het leven thuis en 1.093 voor studenten die afstand), maar omdat sommige kosten die rechtstreeks door de betaalde ouders (bijvoorbeeld huur-of collegegeld), zij over het algemeen elke maand te leven op hun geld .
Studenten uitwonende een gemiddelde van 341 euro per maand uitgegeven aan huur. Betalen ook meer dan 150 euro en 22 euro aan Shopping internet en tv. Het collegegeld en zorgverzekering zijn stations waar de studenten maandelijks veel geld te besteden (gemiddeld 143 en 106 euro per maand). Naast deze verplichte uitgaven geven ze geld aan entertainment, mobiele telefoon, drankjes en snoep en snacks tussendoor te nemen. Als ze geld uitgeven aan hier, is dat gemiddeld per maand:


Achtergrond van de studie
Het onderzoek werd uitgevoerd onder studenten in het hoger onderwijs (HBO en WO), van 16 tot 30 jaar. Tijdens de maanden december 2011 tot februari 2012 kon de respondenten de vragenlijst online via de website van DUO, website en nieuwsbrief Studenten.net, een mailing van LSVb, NJR, ISO en LKvV, de website van SUM, de Studerengeldbeheren.nl website en Via het Nibud zelf. Dit resulteerde in 2942 compleet vragenlijsten. De resultaten zijn gewogen naar geslacht, leeftijd en opleiding. Het onderzoek werd ontwikkeld met financiële steun van het Platform Guide in geldzaken en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
Over Pointer in geldzaken
Platform gids in geld vertegenwoordigt meer dan 40 organisaties, waaronder het Nibud, die hun krachten om de consument mee de handen in geldzaken 'te maken. Pointer in de financiële wereld is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de overheid, de wetenschap en informatie en consumentenorganisaties. HKH Prinses Máxima heeft sinds september 2010 erevoorzitter van het platform.
Over de Nederlandse Vereniging van Banken
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is begaan voor rekening van de banken om de financiële kennis van het Nederlands te vergroten, zodat zij beter in staat financiële beslissingen. Het maken van een goede en een goed financieel keuzes op dit moment, omdat van essentieel belang. Banken zien het ook als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om klanten de juiste begeleiding over onderwerpen als: leningen, sparen, schulden, huisvesting en pensioenen. Daarom zou de banken graag zien dat studie schulden van studenten aan DUO worden geregistreerd in het register BKR. Zo extra bescherming gecreëerd voor de student en kan in veel gevallen worden voorkomen studenten in problematische schuldsituaties.
View the original article here

No comments:

Post a Comment