Saturday 29 December 2012

Kosten van het mobiele bellen. De kosten van het mobiele bellen en de tarieven voor internet ...

Maakt u gebruik van uw mobiele telefoon in het buitenland? U betaalt niet alleen de kosten van de Nederlandse provider. U betaalt de kosten van de buitenlandse aanbieder kosten voor het gebruik van zijn netwerk. Deze kosten worden ook wel roaming-tarieven.
Afspraken over bellen en sms'en en mobiel internet in Europa
Er zijn maximumprijzen voor het gebruik van uw mobiele telefoon om te bellen, sms'en en surfen in de EU. Providers mogen geen hogere prijs dan de maximumprijs. Ook zijn alle aanbieders in de EU verplicht zijn u een SMS wanneer je de grens. U weet precies hoeveel je moet betalen voor bellen en sms'en en internet in het land waar u zich op dat moment bevindt.
Wat doet bellen, sms'en en mobiel internet in de EU?
Bellen, sms'en u van een EU-lidstaat (niet Nederland) naar een andere EU-lidstaat of internet je in een andere lidstaat? Dan is de volgende maximale prijzen (inclusief BTW):


Als iemand het verlaten van uw voicemail: gratis, afluisteren wordt het lokale tarief.
* Prijzen in euro's, inclusief BTW, per minuut, per SMS of per MB
Deze zogenaamde euro-tarieven zijn ook in de SMS die u ontvangt van uw serviceprovider wanneer u de grens over.
Noot
Als u een speciale buitenlandse abonnement, kunnen de prijzen variƫren. Soms zelfs hoger per minuut. U kunt zich abonneren, omdat u niet langer gebruik maken van de standaard prijzen te betalen. Dan moet je in het buitenland abonnement bij uw provider op te zeggen. Welke moet u binnen een dag na uw oproep transfer naar de eurokoers. Dat verplicht. Tenzij u hebt beloofd (in uw contract) het abonnement voor bellen in het buitenland eerste twee maanden zal gebruiken. Dan is je provider abonnement stoppen na twee maanden.
Wat betekent bellen en sms'en buiten Europa?
Bellen of sms-je buiten Europa? Vraag uw aanbieder welk prijzen zijn er. Buiten Europa, dat wil zeggen geen prijs.
Voicemail berichten ontvangen in het buitenland
Providers mogen Uu geen kosten als iemand het verlaten van uw voicemail. Maar als je moet contact opnemen met uw voicemailbox te luisteren naar de boodschap, je betaalt voor hierwel.

View the original article here

No comments:

Post a Comment