Friday 21 December 2012

Nibud traint vrijwilligers Humanitas Delft

De enthousiaste en leergierige vrijwilligers van Humanitas wilde meer bagage in de omgang met mensen met financiële problemen. In twee dagen hebben ze geleerd hoe hun cliënt weer op de weg naar financiële onafhankelijkheid kan helpen.

Nieuwe kennis en inzichten

Humanitas vroeg wat het Nibud zou kunnen betekenen in de opleiding van hun vrijwilligers die klanten te helpen thuis met hun financiën, administratie of schuld.

Vrijwilligers zijn een belangrijke factor op het gebied van preventie en in de schuld. Expertise is een belangrijke voorwaarde. Nibud ondersteunt vrijwilligers zijn blij om vertrouwd te raken met het gebied van schuld en en in het stellen van grenzen aan de klant en het werkveld.

Nibud ontwikkeld voor Humanitas een training op maat aangeboden: twee dagen van de opleiding voor nieuwe vrijwilligers en twee dagen tot gevorderden. Een doorlopend trainingsprogramma bevat daarom de volgende onderwerpen:
1.Helpen grip aan geld te komen
Over zijn: budgettering, boekhouding, begrip van baten en lasten
2.Helpen op het gebied van de schuld
Over zijn: financiële problemen, loon derdenbeslag, schulden, financiële blauwdruk
3.Helpen financiële onafhankelijkheid te vergroten
4.Helpen door activeren gesprek

in de praktijk

"De ruimte voor de opleiding van vrijwilligers voor Humanitas werd overstroomd. Deelnemers waren op zoek naar en verlangde nieuwe kennis en inzichten.

In twee schooldagen de vrijwilligers leren omgaan met mensen met financiële problemen. En hoe door middel van een stappenplan kan helpen hun cliënt. Daarnaast was ook het thema van de schuld op het programma, en de rol van de vrijwilliger.

Tijdens de training kreeg ik als leraar veel vragen en er waren gepresenteerd vele voorbeelden. In zowel de pauze en na de training waren veel vrijwilligers hun cliënt met me praten. Het enthousiasme van de deelnemers gemaakt voor twee leuke en informatieve training dagen! "

View the original article here

No comments:

Post a Comment