Friday 21 December 2012

Werkenden kloppen vaker aan bij schuldhulpverlening

Het aantal kennisgevingen aan de schuld stabiel is, het totale aantal van de schuldeisers en de schuld per debiteur is licht gedaald. Opvallend is de toename van het aantal mensen met inkomen uit arbeid (49%) in vergelijking met mensen met een uitkering enige bron van inkomsten (44%). Dit blijkt uit de jaarcijfers van de NVVK.

Huiseigenaren en freelancers

In 2010, 40% inkomsten uit arbeid. Niet alleen het inkomen is veranderd: 69% van de leden van de NVVK meldt een toename van het aantal debiteuren met een huis en een derde van de leden gemeld dat in 2011 meer freelancers in de schulden hebben geklopt.

Betrokkenheid werkgevers steeds belangrijker

De cijfers waren vrijdag door Joke de Kock gepresenteerd op de conferentie "Schuld als een rite de passage. Dat de betrokkenheid van werkgevers steeds belangrijker, blijkt uit deze cijfers.

De gemeente Spijkenisse laat werkgevers betalen in de schulden traject. De winst is niet alleen in geld, werknemers ook meer mogelijkheden, bijvoorbeeld het gebruik van vakantie en hebben meer steun van hun omgeving.

Werkgevers kunnen heel breed zijn op de schuldenproblematiek betrokken zijn, met inbegrip van de preventieve kant. Bijvoorbeeld door medewerkers met informatie over het aanpakken van betalingsproblemen of financiële problemen bespreekbaar. Zij kunnen een belangrijke partner in de vroege opsporing zijn.
Als P & O'er gestart met financiële problemen in de medewerkers 'Geld Problemen op het werk-feed'
NVVK: "Profile schuldenaar verandert '

View the original article here

No comments:

Post a Comment