Friday 21 December 2012

Hogere inkomens laten geld liggen

Dat vele voordelen ze recht om te vertrekken, is geen nieuws. Nou bijzonder is dat een groot deel van deze groep mensen te werken en een iets hoger inkomen. Wie kent hen de weg?
Onderzoek naar niet-gebruik
In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken, SEO Economisch Onderzoek in Amsterdam vorig jaar bestudeerde het niet-gebruik van een aantal nationale en lokale voorschriften op het inkomen voor minima: de zorgtoeslag, huurtoeslag, op de lange termijn te vullen, de individuele bijzondere bijstand en de categorische bijzondere bijstand voor de maatschappelijke participatie van schoolgaande kinderen.
Er wordt niet gebruikt als ontvanger voor welke reden dan ook, de regeling niet aan te vragen. Gekeken naar de omvang van het niet-gebruik, die geen gebruik maakt, waarom dan niet het systeem vragen en hoe het kan worden voorkomen niet-gebruik. Het rapport (pdf) is gratis te downloaden.
Niet-gebruik cijfers
Het niet-gebruik varieert sterk per type regeling: ongeveer 17% in de zorg en huursubsidie ​​en 60% in de kosten op lange termijn. In de categorische bijzondere bijstand voor de maatschappelijke participatie van schoolgaande kinderen was het niet-gebruik van bijna 50%. De individuele bijzondere bijstand is moeilijk te meten, omdat de begunstigden zijn niet bekend.
Mensen met een hoger inkomen laten geld liggen
Mensen in de bijstand maken het meest gebruik van de regelingen, omdat ze bekend zijn bij de gemeente. Groepen met een hogere niet-gebruik worden ingezet (inclusief zelfstandigen), mensen met een iets hoger inkomen en jongeren onder de 25 jaar. Ze zeggen vaak de regels niet kennen of niet de moeite om in aanmerking te komen.
Personen 18 jaar gegeven over de regeling gestuurd: ze is niet in gebruik, bijvoorbeeld minder dan twintig. Verder zijn de mensen bang voor een regeling toe te passen uit angst van het hebben van om later terug te betalen omdat het inkomen blijkt te zijn te hoog.
Wat is er te doen?
De afspraken kunnen gemakkelijker worden gemaakt, meer informatie en kan hulp aangeboden door dergelijke vorm brigades te bieden. Ook de website berekenuwrecht.nl genoemd als instrument en het combineren van databases om de toepassing te vergemakkelijken.
Berekenuwrecht.nl
Berekenuwrecht.nl De website is ontworpen om de non-combat gebruiken. Alle landelijke regelingen zijn er en ook vermeld over 130 gemeenten van de plaatselijke regelingen. Momenteel zijn we bezig met een plus-versie, die applicaties met behulp van DigiD kan worden aangevraagd. De ingevoerde gegevens worden gecontroleerd door middel van de digitale Klant Dossier (DKD), het verminderen van ongerechtvaardigde aanvragen komen. Er is ook een tafelmodel voor het snel aanbrengen aan de balie. Meer informatie, zie de website van StimulanSZ
View the original article here

No comments:

Post a Comment