Sunday 18 November 2012

Zo maakt u uw huis veiliger

Inbrekers, oplichters, overvallers: geef ze geen kans. Wij hebben voor u 7 tips waarmee u uw huis veiliger kunt maken.
spion
Met een deur spion kunt u zien wie er aan de deur staat, voordat u open doet. Kosten: ongeveer € 20. Een deur spion met een groothoeklens biedt een groter veld. In combinatie met een camera (vanaf ongeveer 100) zie je in een monitor wat er buiten gebeurt.

buiten-
Lampen met een bewegingssensor die floppen wanneer iemand in de buurt komt. Dat houdt geen inbrekers. Kosten: ongeveer 50 voor een lamp met sensor.

Kier exposant
Een deur keten kunnen aanvallers snel gebroken trappen. Met een solide velgbeveiliging is niet zo gemakkelijk. Eenvoudig te installeren. Kosten: vanaf € 10.

mailbox Protector
Een mailbox beschermer voorkomt dat inbrekers met een haak door de brievenbus vissen om de deur te openen. Bovendien bespaart tocht in de gang. Kosten: € 30.

tijdschakelaar
Een donker huis voor criminelen steeds interessanter dan een brandende huis. Met een timer kunt u eenvoudig ervoor zorgen dat er licht in het huis op wanneer u wilt. Kosten: vanaf € 5.

elektrische deurbel
Een goedkoop alternatief voor een alarm: koop een draadloze elektrische deurbel, hangen in de hal en plaatst u de ontvanger bij de buren. Wanneer gestoord je zo gemakkelijk op de knop en stuur een signaal naar de buren. Kosten: vanaf € 15.


alarm
Een eenvoudig alarmsysteem (met sensoren en een alarmknop) waarschuwt u met een sirene of per telefoon, sms of e-mail als u niet thuis bent. Kosten: vanaf € 150. Voor ongeveer € 5 per maand is het nemen van actie na een beveiligingswaarschuwing. Maar er zijn ook duurdere systemen, met inbegrip van brand en lekkage detectoren. Op www.preventiecertificaat.nl vindt u een lijst van de erkende beveiligingsbedrijven.
View the original article here

No comments:

Post a Comment