Sunday 18 November 2012

Weinig vertrouwen in financiële sector

Het vertrouwen in de financiële sector is nog steeds aanzienlijk lager dan voor de financiële crisis. Er is vooral weinig vertrouwen in de deskundigheid en integriteit van bestuurders van financiële instellingen. Dat blijkt uit een peiling van De Nederlandsche Bank.
read full article  
De financiële diensten die zijn ontvangen in de afgelopen vijf jaar 42 procentpunten minder vertrouwen in Edelman's "Trust Barometer, en zijn nu nog slechts 40 procent van de 1.000 respondenten betrouwbaar.

Alle sectoren in Nederland hebben minder vertrouwen, maar in de energiesector, de voedingsindustrie en de media het vertrouwen daalde vorig jaar het hardst.



partituur


Nederlandse industrie als geheel krijgt een score van 65 procent. Edelman noemt het "een significante daling maar lang niet zo dramatisch als in buurland Duitsland (van 52 naar 34 procent) en Frankrijk (van 48 naar 28 procent) ligt in het hart van de economische crisis van de eurozone".

Minder dan de helft van de Nederlandse bevolking (47 procent) zei dat de regering vertrouwen. "Nederland, van oudsher een van de Europese leiders in het geloof, is het enige land in Europa met een AAA-status waar het vertrouwen in de overheid daalde met dubbele cijfers," zegt Edelman.

View the original article here

No comments:

Post a Comment